Ät hållbarhet

Här fokuserar vi framförallt på mathantverket och de lokalproducerade råvarorna. Säsongen och de närodlade produkterna bestämmer vad som serveras på tallriken. I Garveriets entréplan finns restaurang, kafé och eget bageri, med den stora vedeldade bakugnen som är hjärtat i både vår matlagning och matproduktion.

Bageri/Kafé
Allt från bageriet bakas på kulturspannmål. Och allt, även bullar, pajer och småkakor, gräddas i vår vedeldade ugn. Våra bröd och frallor säljs i lösvikt. I vårt Kafé kan du slå dig ned med en kopp kaffe och fikabröd alla dagar från tidig morgon till eftermiddag. På lördagar och söndagar serverar vi frukost mellan kl 9 och 11.
Restaurang
På menyn i restaurangen finns alltid tre olika alternativ där det huvudsakliga tillbehöret är vegetariskt, kött eller fisk. Vi tillämpar dynamisk prissättning dvs kostnaden avgör priset på rätten. Vi väljer lokala råvaror, efter säsong, och använder allt. Under veckan anpassar vi menyn utifrån tillgång. Aktuell meny hittar du på förstasidan under rubriken "Lunch på Garveriet"
Garveriets Skafferi
"Skafferiet" är vår butik för lokalproducerad mat där du kan köpa en mängd olika varor som grönsaker i säsong, chark, ost och mejeriprodukter från våra lokala producenter.
På våningsplanet finns också vår Matstudio där vi erbjuder matlagningsaktiviteter/ kurser, provsmakningar och föreläsningar som är basen i den lärande delen av vår verksamhet. Och inom kort flyttar även vårt lokala bryggeri, Bearded Rabbit, in.

Julmiddag på Garveriet

På Garveriet väljer vi att skapa julkänsla med hållbarhet i fokus. Med utgångspunkt från det våra lokala producenter erbjuder för säsongen, har vi på ett lekfullt och innovativt sätt skapat en 5-rätters julmiddag. Menyn är inspirerad av vår syn på klimatsmart mat och med hantverket och råvaran i centrum. Julmiddagen serveras onsdag-fredag 5-7 & 12-14 december kl 18-22. För bokning kontakta oss via bokning@garveriet.se eller ring 0302-690 069

Garveriet som matdestination - en upplevelse utöver det vanliga.